Zakelijke mediation

Zakelijke of business mediation betreft bemiddeling bij conflicten in zakelijke relaties. Dit zijn conflicten tussen bedrijven onderling zoals problemen met een leverancier of distributeur. Maar denk ook aan conflicten tussen een bedrijf en een medewerker, een consument of de overheid. Vaak gaan deze conflicten over de uitleg van een contract, het nakomen van afspraken of problemen met de samenwerking.

Een ernstig conflict dat lang voortduurt, heeft een flinke impact op de betrokkenen. Dit brengt kosten met zich mee, veroorzaakt door materiële en/of immateriële schade. Een zorgvuldig opgebouwde relatie of samenwerkingsverband kan dan onder druk komen te staan.

In dergelijke situaties kan mediation een effectieve manier zijn om het conflict op te lossen. Met de andere partij gaat u onder begeleiding van een neutrale mediator op zoek naar een praktische oplossing voor uw specifieke situatie. U zit daarbij niet vast aan een juridische benadering en u houdt zelf de controle over het resultaat. Bovendien is er aandacht voor het behoud van een goede relatie met de andere partij.

U kunt meer lezen over onze werkwijze. Wilt u meer informatie over zakelijke mediations neem dan contact met ons op.