Kosten

Omdat elke cliënt en elke zaak anders is, start Merk & Mediation met een intakegesprek met de opdrachtgever. Dat kan via de telefoon, maar ook tijdens een persoonlijk gesprek. Dit hangt af van de aard en de omvang van de kwestie en de wens van de client. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

↓ KOSTEN IP MEDIATION

Na het kosteloze intakegesprek hanteert Merk & Mediation een uurtarief van € 155,- per uur (excl. btw). Een Mediation traject bestaat gemiddeld uit 2 tot 4 sessies van 2 uur per sessie. Daarnaast kan er een vaststellingsovereenkomst waarin de gemaakte afspraken juridisch worden vastgelegd.

↓ KOSTEN IP CONSULTING

De IP Consultancy werkzaamheden worden berekend op basis van het uurtarief van € 175,- per uur (excl. btw). Het is ook mogelijk om vooraf een totaalprijs af te spreken. Aan de hand van het intakegesprek maakt M&M een voorstel voor een aanpak op maat. Hierbij horen ook duidelijke financiële afspraken en een helder tijdpad. Zodat u ook nu vooraf precies weet waar u aan toe bent en wat u mag verwachten.

↓ KOSTEN ECHTSCHEIDINGSMEDIATION

Na het kosteloze intakegesprek hanteert Merk & Mediation een uurtarief van € 155,- per uur (excl. btw). Een Mediation traject bestaat gemiddeld uit 2 tot 6 sessies van 2 uur per sessie, sterk afhankelijk van de complexiteit, eventuele benodigde alimentatieberekeningen, het ouderschapsplan en/of een convenant.  Daarnaast kan er een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld.

↓ KOSTEN ECHTSCHEIDINGSCOACHING

Het uurtarief voor coaching bij echtscheiding is €100,- per uur (excl. btw)

↓ TOEVOEGING (Subsidie)

Merk & Mediation is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Dit betekent dat ook Mediations op basis van een toevoeging (subsidie) kunnen worden gedaan.

Mocht u een toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand toegewezen krijgen dan betaalt u alleen een eigen bijdrage. Voor echtscheidingsmediations is dat bijvoorbeeld een eigen bijdrage van € 53 p.p. (voor Mediations tot 4 uur) en € 105,- p.p. voor Mediations van meer dan 4 uur.

De Raad voor de Rechtspraak beoordeelt of u in aanmerking komt voor toevoeging. Hierbij kijkt men o.a. naar de hoogte van uw inkomen en vermogen van twee jaar voor het jaar van aanvraag. Dus bij aanvragen in 2017 kijkt men naar de situatie in 2015. Deze gegevens krijgt de Raad voor de Rechtsbijstand van de Belastingdienst. De exacte voorwaarden en bedragen voor een toevoeging kunt u vinden op: http://www.rechtsbijstand.nl

Merk & Mediation vraagt de toevoeging voor u aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Dit gebeurt voordat de Mediation begint zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.